V roku 2023 oslavuje Slovenská kynologická jednota svoje 30. výročie založenia. Ako naša strešná organizácia sa podieľala na mnohých míľnikoch slovenskej kynologickej histórie. Prehľad míľnikov si môžete pozrieť na jej stránke.

 

Pri príležitosti osláv udeľovala bronzové, strieborné a zlaté medaily za zásluhy pri rozvoji slovenskej kynológie. Sme hrdí, že tieto medaile získali aj členovia nášho klubu. Všetkým srdečne gratulujeme!

Strieborná medaila SKJ
za rozhodcovskú činnosť

 

Dušan Kuriš

V roku 1997 boli zakladateľmi Klubu tibetských plemien, kde bol predseda 20 rokov. Od roku 1997 až po súčasnosť je predsedom Klubu málopočetných plemien psov. Rozhodcom pre posudzovanie sa stal v roku 2000 a začínal s plemenom lhasa apso V súčastnosti má aprobácie na viacero plemien z FCI skupín I., II., V., IX. a je rozhodcom pre všetky neuznané plemená.

Strieborná medaila SKJ
za výstavníctvo

Mgr. Radek Blažo

V rámci tibetských plemien je svetovým pojmom s početnými úspechmi nielen v rámci celej Európy, ale aj USA. So svojimi psami získal nielen národné a medzinárodné šampionáty, BIS na medzinárodných, národných či špeciálnych výstavách.

Strieborná medaila SKJ 
za chov

Iveta Petráková

Je dlhoročnou a úspešnou chovateľkou plemena lhasa apso, ktorá dbá nielen na exteriér svojich odchovov, ale zasadzovala sa aj za zavedenie povinných zdravotných vyšetrení pri uchovňovaní jedincov. V rámci chovu dbá na zachovanie genetickej rôznorodosti plemena.

Bronzová medaila SKJ
za výstavníctvo

Ing. Veronika Kučerková

Aktívne vystavuje od roku 1997 v rámci celej Európy, vrátane svetových, európskych výstav či anglického Crufts. Všetky psy v jej vlastníctve dosiahli titul C.I.B., ale má doma aj EVW, JWW a EJW. So svojim prvým odchovaným psom dosiahla úspechy aj v USA.

Bronzová medaila SKJ
za chov

Mgr. Martina Adámeková

Je aktívnou chovateľkou a členkou Klubu tibetských plemien, ktorá sa zameriava na rozvoj plemena po zdravotnej aj exteriérovej stránke, čo dokazuje 40 vystavených šampionátov pre jej odchovy v rôznych kútoch sveta, pričom jej odchovy sa pýšia aj svetovými či európskymi titulmi. Má aj veľké zásluhy v propagácii plemena.